ΤΑ ΔΙΑΚΟΝΗΜΑΤΑ

Το κατ’ εξοχήν έργο της Αδελφότητας είναι η τήρηση των Ιερών Ακολουθιών και η εν γένει λατρευτική ζωή, η εξυπηρέτηση των πολυάριθμων Προσκυνητών και η άσκηση φιλανθρωπικού έργου. Γενικά η Ιερά Μονή έχει έντονη παρουσία στα πνευματικά δρώμενα της περιοχής.

Οι Μοναχές επίσης επιδίδονται σε διάφορες γεωργικές και κηπευτικές καλλιέργειες, στην αγιογραφία, στην μικροτεχνία, στη συγγραφή βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, έχοντας πάντοτε κύριο στόχο την σωτηρία των ψυχών τους, αλλά και την πνευματική ωφέλεια των κατοίκων της περιοχής και του ορθοδόξου πληρώματος γενικότερα.

 
 
 

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι Μοναχές, όπως είναι φυσικό, έρχονται απαραίτητα σε μια άμεση σχέση με το φυσικό περιβάλλον. Ο ζωτικός χώρος λειτουργίας τους είναι η απέραντη αγκαλιά του φυτικού κόσμου. Εκτός από τα πνευματικά τους καθήκοντα, που αποτελούν τον άξονα της ιερής βιωτής τους, στρέφουν επίσης το ενδιαφέρον τους και στη μελέτη και έρευνα των φυτών, των βοτάνων και των καρπών.

Τα γεωργικά και κηπευτικά προϊόντα και τα καλλιεργούμενα βότανα αποτελούν τη βασική διατροφή τους, αφού οι Μοναχοί είναι κυρίως φυτοφάγοι, αλλά και η εγκράτεια και η περιορισμένη κατανάλωση τροφών αποτελεί κανόνα της ζωής τους. 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:30 - 12:30

Τηλ. 2465304923

Για τιμές χονδρικής επικοινωνήστε μαζί μας

e-mail : info@herbal-monastery.com