ΣΑΜΠΟΥΑΝ – ΒΡΩΜΗ

6,00

Σαμπουάν με εκχύλισμα βρώμης, πρόπολης
και αλόη βέρα

Sles–free / Parabens–free / 250ml

Το σαμπουάν βρώμη, αλόη και πρόπολη είναι ιδανικό για λιπαρά, ξηρά και θαμπά μαλλιά.
Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση, απαλότητα και λαμπερή όψη. Περιέχει επίσης υδρολυμένες
πρωτεΐνες σιταριού και μεταξιού και πανθενόλη. Είναι κατάλληλο για συχνή χρήση.
Στη συνταγή ενσωματώνεται εκχύλισμα βρώμης και πρόπολης σε γλυκερίνη,
με σκοπό να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση των δραστικών τους συστατικών.

Σαμπουάν με εκχύλισμα βρώμης, πρόπολης
και αλόη βέρα

Sles–free / Parabens–free / 250ml

Το σαμπουάν βρώμη, αλόη και πρόπολη είναι ιδανικό για λιπαρά, ξηρά και θαμπά μαλλιά.
Χαρίζει πλούσια ενυδάτωση, απαλότητα και λαμπερή όψη. Περιέχει επίσης υδρολυμένες
πρωτεΐνες σιταριού και μεταξιού και πανθενόλη. Είναι κατάλληλο για συχνή χρήση.
Στη συνταγή ενσωματώνεται εκχύλισμα βρώμης και πρόπολης σε γλυκερίνη,
με σκοπό να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση των δραστικών τους συστατικών.

Βάρος 0.296 kg

Ο ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ

Για αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη βρώμη για την αντιμετώπιση της ξηρότητας και του κνησμού στο δέρμα, καθώς και για διάφορες άλλες δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα και εξανθήματα. Ο βασικός λόγος είναι ότι η βρώμη λειτουργεί ευεργετικά σε όλους τους τύπους δέρματος, και είναι κατάλληλη ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση της βρώμης στο δέρμα και στα μαλλιά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Drugs in Dermatology αναφέρει ότι οι σαπωνίνες, οι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στη βρώμη και σε πολλά όσπρια, έχουν καθαριστικές ιδιότητες. Οι σαπωνίνες αναμιγνύονται με νερό για να δημιουργήσουν αφρό που, όταν χρησιμοποιείται σε σαμπουάν βρώμης, απομακρύνει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Η μελέτη αναφέρει επίσης ότι η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, καθώς και βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ. Αυτά τα συστατικά της βρώμης μαλακώνουν το δέρμα και ενυδατώνουν τα μαλλιά. Σε συνδυασμό με απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως παλμιτικό, στεατικό, ελαϊκό, λινελαϊκό και λινολενικό οξύ, η βρώμη έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει την εμφάνιση των μαλλιών και τα κάνει να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

Η αλόη βέρα καταπραΰνει τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής που προκαλείται από την πιτυρίδα. Τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο φυτό αλόης έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον άξονα της τρίχας, απομακρύνοντας το σμήγμα.

Περιέχει βιταμίνες Α, C και E, οι οποίες συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων και στη λαμπερή όψη των μαλλιών. Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται συχνά για την προστασία του δέρματος μετά από έκθεση στον ήλιο. Αυτό οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενο κολλαγόνου και στις δροσιστικές της ιδιότητες. Η περιεκτικότητά της σε βιταμίνες μπορεί να λειτουργήσει επίσης ευεργετικά και για την αποκατάσταση της βλάβης από τον ήλιο στα μαλλιά.

Η πρόπολη είμαι μια ρητινώδης, κολλώδης ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να ενώσουν τα υλικά των κυψελών τους, σε συνδυασμό με το κερί και άλλες ρητινώδεις εκκρίσεις από τους φλοιούς των φυτών. Οι μέλισσες καλύπτουν εσωτερικά τα τοιχώματα της κυψέλης με αυτήν, εμποδίζοντας έτσι την εξάπλωση των βακτηρίων και μυκήτων που θα ήταν επιζήμια για την υγεία και ευημερία της αποικίας.

Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από τα συνθετικά ‘προ’ και ‘πόλις’, μπροστά δηλαδή από την πόλη και εμπεριέχει την έννοια της προστασίας και της άμυνας.

Η πρόπολη έχει πολλά οφέλη και για τους ανθρώπους. Είναι ένα περιζήτητο και πολύτιμο συστατικό υγείας και ομορφιάς από την αρχαιότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η πρόπολη έχει φυσικές αντιβακτηριακές, αντι-ιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Ένα από τα κύρια οφέλη της πρόπολης για τα μαλλιά είναι ότι αποτρέπει την τριχόπτωση. Η απώλεια και η αραίωση των μαλλιών είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Είναι γνωστό ότι ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης είναι αποτέλεσμα φλεγμονής. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές να εξετάσουν την πρόπολη ως λύση, καθώς η πρόπολη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προάγει την ανάπτυξη κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την τριχοφυΐα.

Η υδρολυμένη πρωτεΐνη σίτου είναι μια σκουρόχρωμη υγρή ουσία που παράγεται από το φύτρο σιταριού. Η υδρολυμένη πρωτεΐνη σίτου είναι ένας ολιγοσακχαρίτης και μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης μη ζωικής προέλευσης. Επειδή τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, οι πρωτεΐνες σιταριού μπορούν να επιδιορθώσουν τα χαλασμένα θυλάκια των τριχών, και να μειώσουν το πορώδες (λεπτές τρύπες) κατά μήκος των τριχών. Οι υδρολυμένες πρωτεΐνες σιταριού ουσιαστικά διογκώνουν τον άξονα της τρίχας με υγρασία για να την κάνουν πιο παχιά. Επίσης, σχηματίζουν μια μεμβράνη στην επιφάνεια του στελέχους της τρίχας. Αυτή η ταινία δημιουργεί απαλότητα και λάμψη. Είναι μια γυαλιστερή επίστρωση που δίνει στα μαλλιά λαμπερή εμφάνιση.

Η πρωτεΐνη μεταξιού είναι μια φυσική πρωτεΐνη που έχει εξαιρετικές ιδιότητες δέσμευσης υγρασίας και ικανότητα ενίσχυσης των κατεστραμμένων μαλλιών. Η πρωτεΐνη μεταξιού πρέπει να υδρολυθεί ώστε να είναι πιο εύκολα απορροφήσιμη από τα μαλλιά. Η υδρόλυση διασπά τις πρωτεΐνες σε πολύ μικρά μόρια που ονομάζονται αμινοξέα. Όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, η πρωτεΐνη μεταξιού μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών με διάφορους τρόπους. Η υδρολυμένη πρωτεΐνη μεταξιού σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στους κλώνους των μαλλιών. Αυτό το προστατευτικό φράγμα κάνει τα μαλλιά απαλά ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το χρώμα των μαλλιών ζωντανό. Τα μεταξωτά αμινοξέα ‘κλειδώνουν’ την υγρασία μέσα στον άξονα της τρίχας και βελτιώνουν την ελαστικότητα για να κάνουν τα μαλλιά πιο ανθεκτικά στη θραύση. Στα ξηρά, ταλαιπωρημένα και μακριά μαλλιά, η πρωτεΐνη μεταξιού προσθέτει περισσότερη απαλότητα από οποιαδήποτε άλλη μορφή πρωτεΐνης.

Η πανθενόλη ή προβιταμίνη Β5 είναι ένα ισχυρό συστατικό που όταν χρησιμοποιείται στα μαλλιά, μπορεί να τα ενισχύσει σημαντικά και να βελτιώσει την εμφάνισή τους. Μελέτες δείχνουν ότι βοηθά ακόμη και στη μείωση της εμφάνισης των αραιωμένων μαλλιών. Στα σαμπουάν η πανθενόλη λειτουργεί ως υγραντικό, βοηθώντας το δέρμα και τα μαλλιά να απορροφήσουν την υγρασία και να τη διατηρήσουν αρκετά μετά το πλύσιμο.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3508548/#__ffn_sectitle

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17373175/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19941618/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25607907/

https://www.researchgate.net/publication/339777078_Oil_Contents_and_Fatty_Acid_Composition_of_Oat_Avena_sativa_L_Seed_and_Oils

http://completebeehives.com/propolis-benefits-for-hair/

https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2014/12/17/Japanese-scientists-confident-bee-propolis-can-help-hair-re-growth

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25418897/

https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-december-10-2014/honeybee-hive-sealant-promotes-hair-growth-in-mice.html

https://www.onmed.gr/omorfia/story/344121/to-systatiko-pou-katapolema-tin-trixoptosi-kai-poy-tha-to-vreite

https://www.ulprospector.com/en/eu/PersonalCare/search?incival=Hydrolyzed+Wheat+Protein&sug=1&st=1

https://www.ulprospector.com/en/eu/PersonalCare/search?k=silk+protein&st=1

https://knowledge.ulprospector.com/1763/pcc-panthenol-multifunctional-active/

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Aqua, Coco-Betaine, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Lauroamphoacetate, Aqua, PEG-120 Methyl Glucose Diolate, Sodium Lauroyl Glutamate, Polyquaternium-10, Acrylates copolymer, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin Propolis Extract,  Glycerin (and) Water Oats Extract, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Honey, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Silk Protein, Parfum, Panthenol, Citric acid.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΣΑΜΠΟΥΑΝ – ΒΡΩΜΗ”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *