ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ – ΖΕΟΛΙΘΟΣ

(1 αξιολόγηση πελάτη)

12,00

Αποτοξινωτική Κηραλοιφή με Ζεόλιθο
Detoxifying Zeolite Ointment

Φυσικό προϊόν – Vegan  – 50ml

Ενυδατική κηραλοιφή με ζεόλιθο,
πράσινη άργιλο, αμυγδαλέλαιο,
αγνό παρθένο ελαιόλαδο της Μονής,
λάδι αμαμελίδας και λάδι ιπποφαές.
Συνιστάται για την αποτοξίνωση και
τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

Αποτοξινωτική Κηραλοιφή με ΖεόλιθοDetoxifying Zeolite Ointment

Φυσικό προϊόν – Vegan  – 50ml

Ενυδατική κηραλοιφή με ζεόλιθο, πράσινη άργιλο, αμυγδαλέλαιο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο της Μονής, λάδι αμαμελίδας και λάδι ιπποφαές. Συνιστάται για την αποτοξίνωση και τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

 

Βάρος 0.150 kg

Ο ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ

Όλα τα ελαιώδη εκχυλίσματα που χρησιμοποιούνται ως βασική πρώτη ύλη για τις κηραλοιφές παρασκευάζονται στο Μοναστήρι. Η εκχύλιση γίνεται με τη μέθοδο της θερμοδιαβροχής. Τα βότανα εμβαπτίζονται στους ελαιώδεις διαλύτες σε συγκεκριμένη αναλογία και ελεγχόμενη θερμοκρασία με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Εκτός από τα ελαιώδη εκχυλίσματα, στις κηραλοιφές αξιοποιούνται επιπλέον υδατοαλκοολικά εκχυλίσματα. Οι δραστικές ουσίες των φυτικών εκχυλισμάτων συμπληρώνονται επιπρόσθετα με γνωστές για τα δερματικά τους οφέλη πρώτες ύλες, όπως αιθέρια έλαια και ανθόνερο. Έτσι, ενισχύεται η δραστικότητα των κηραλοιφών και εξασφαλίζεται το ισχυρότερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή τους.

Ο συνδυασμός των αρωματικών φυτών και κατ’ επέκταση των εκχυλισμάτων τους στις συνθέσεις των κηραλοιφών έχει γίνει με βάση ακαδημαϊκές μελέτες, γνώσεις ειδικευμένων συνεργατών της Μονής, καθώς και την πολύτιμη δεκαετή πρακτική εμπειρία, η οποία βασίζεται στην αξιολόγηση από ανθρώπους που χρησιμοποιώντας τα προϊόντα μας έχουν ωφεληθεί στην πράξη.

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ζεόλιθος
Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη αργυλοπυριτικά ορυκτά που χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων ως προσροφητικά και καταλύτες. Το όνομα «ζεόλιθος» προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ζέω» (βράζω) και «λίθος» (πέτρα), το οποίο έδωσε ο Σουηδός ορυκτολόγος Axel Fredrik Cronstedt το 1756, όταν παρατήρησε ότι με την ταχεία θέρμανση στιλβίτη παράγεται μεγάλη ποσότητα ατμού από νερό το οποίο είχε απορροφηθεί από το υλικό. Οι ζεόλιθοι μπορεί να είναι φυσικά ή συνθετικά υλικά. Η πλειονότητα των φυσικών ζεολίθων είναι ηφαιστειακής προέλευσης, δηλαδή φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα, πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως.

Χρησιμοποιείται ευρέως σε εργασίες καθαριότητας επιφανειών και επειδή έχει την ιδιότητα απορρόφησης και ελέγχου των ακαθαρσιών είναι η ιδανική λύση για δύσοσμα αέρια, υγρασία, χαμηλού επιπέδου ραδιενεργά υλικά, αμμώνιο, τοξίνες και βαρέα μέταλλα (ιδίως του μολύβδου, υδραργύρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου), χωρίς να χάνονται τα ωφέλημα ιόντα και μέταλλα. Λειτουργεί ως ένα μοριακό φίλτρο, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα αρνητικά φορτισμένα ορυκτά στη φύση. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να απορροφά νερό και άλλες θρεπτικές για τους ζωντανούς οργανισμούς ουσίες, τις οποίες απελευθερώνει στη συνέχεια με συγκεκριμένο ρυθμό ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Λόγω αυτής της ικανότητας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα «πέτρινο σφουγγάρι» ή με έναν φυσικό αποτοξινωτή του οργανισμού μας.

Ο ζεόλιθος έχει πολλές και σημαντικές εφαρμογές σε πολλούς τομείς, όπως τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις ιχθυοκαλλιέργειες, για οικιακή χρήση, την οικοδομική, τη βιομηχανία υδρογονανθράκων, την προστασία από πυρηνική ακτινοβολία, την υγεία και πολλές άλλες.

Όπως όλες οι άργιλοι, ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται και σε πολλά καλλυντικά προϊόντα για την αφαίρεση τοξινών. Είναι συστατικό σε σαπούνια, σαμπουάν, μάσκες προσώπου, οδοντόκρεμες, κρέμες σώματος και λοσιόν. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική η χρήση του στα εξανθήματα και στα εγκαύματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι επίσης αποτελεσματικός στη θεραπεία του ‘‘ποδιού του αθλητή’’, ενώ μειώνει το χρόνο επούλωσης των τραυμάτων και των χειρουργικών τομών. Υπάρχουν αναφορές ότι οι εκδορές και τα τραύματα των εργαζομένων στα ορυχεία που εκτίθενται στη σκόνη ζεόλιθου, θεραπεύονται εξαιρετικά γρήγορα. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι βοηθά στην επούλωση μορφών έλκους και ότι έχει κάποια οφέλη στη θεραπεία της ψωρίασης. Τέλος, είναι γνωστά τα αντιμικροβιακά αποτελέσματα των ζεολίθων ενάντια στα βακτήρια Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Escherichia coli και Candida albicans. 

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά στοιχεία, μερικά από τα οποία έχουν εντυπωσιακά ευεργετικά αποτελέσματα. Περιέχει θρεπτικά συστατικά, όπως το ελαϊκό οξύ και η πολυφαινόλη ελαιοκανθάλη, τα οποία παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Επίσης, λόγω της βραδείας απορρόφησής τους από το δέρμα, το ελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε δημιουργούν ένα είδος προστατευτικού υμένα και αναστέλλουν τη φλεγμονή, έτσι ώστε η επιδερμίδα να μαλακώσει και να αποκατασταθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ελαιόλαδο είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα περιποίησης. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως λάδι βάσης για να διαλυθούν σ’ αυτό ελαιώδη εκχυλίσματα άλλων φυτών.

Αμαμελίδα
Η αμαμελίδα αποκαλείται και winterbloom λόγω της χειμωνιάτικης ανθοφορίας της. Προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και οι Ινδιάνοι της φυλής Oneida, χρησιμοποιούσαν το έγχυμα των στυπτικών φύλλων της σαν κατάπλασμα για τη θεραπεία μωλώπων, οιδημάτων και δερματικών μολύνσεων.

Τα φύλλα και κυρίως ο φλοιός της αμαμελίδας, είναι πλούσια σε ταννίνες, φλαβονοειδή, φυτοστερόλες, σάκχαρα και έλαια. Χρησιμοποιούνται από τη φαρμακευτική για τις στυπτικές, τονωτικές, αιμοστατικές, αντισηπτικές και ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σκευάσματα που περιέχουν αμαμελίδα μπορούν να έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα με την υδροκορτιζόνη στην αντιμετώπιση του ατοπικού εκζέματος και της ψωρίασης.

Η αμαμελίδα έχει πολλές εφαρμογές και στην κοσμητολογία. Σε προϊόντα για λιπαρές ή με τάση για ακμή επιδερμίδες χρησιμοποιείται για τις στυπτικές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες- καταπραΰνει τον ερεθισμό, καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων. Ενυδατώνει εντατικά τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες και ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα το καλοκαίρι.

Ιπποφαές
Οι ουσίες που βρίσκονται στους καρπούς του φυτού έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μεγάλη περιεκτικότητα στις βιταμίνες Α, C, Ε, βήτα καροτίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το ιπποφαές χρησιμοποιείται τόσο ως τονωτικό και ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος όσο και για τη θεραπεία των εγκαυμάτων, των τραυματισμών και του εκζέματος. Τα συστατικά του επιταχύνουν την επούλωση πληγών (επιθηλιοποίηση) και την ανάπλαση του δέρματος, ενώ λειτουργούν ανασταλτικά στη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. Είναι πλούσια πηγή ωμέγα 3 – 6 -9, καθώς και του ωμέγα-7 λιπαρού οξέος που είναι σημαντικό για την παραγωγή κολλαγόνου.

Αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα χρυσοκίτρινο υγρό έλαιο που λαμβάνεται με διαδικασία ψυχρής έκθλιψης από τους οργανικούς σπόρους του «Prunus Amygdalus Dulcis». Ήδη από την αρχαιότητα, το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιήθηκε για τις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις δερματικών φλεγμονών. Τρέφει το δέρμα προστατεύοντάς το από την ξηρότητα και βοηθώντας στην ανάπλασή του. Συνιστάται ιδιαίτερα για την ώριμη επιδερμίδα.

Πράσινη άργιλος
Η πράσινη άργιλος είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Έχει εξαιρετική απορροφητική ικανότητα και μπορεί να καθαρίσει σε βάθος τους ρύπους και το σμήγμα από τους πόρους του δέρματος. Εξαλείφει τη λιπαρότητα και τα βακτήρια και απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα. Έχει τονωτική και συσφιγκτική δράση, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη θεραπεία των κηλίδων. Έχει επίσης την ιδιότητα να καταπραΰνει πληγές και ελαφρά εγκαύματα και τον ερεθισμό από τσιμπήματα εντόμων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Οι παρεχόμενες πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία και δε πρέπει να εκλαμβάνονται ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια ή αποχή από ενέργεια. Οι χρήστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας  θα πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή εξειδικευμένων ιατρών ή άλλου εξειδικευμένου προσωπικού για οποιαδήποτε πάθηση ή διάγνωση.

 

Schauenberg P., Ferdinand P., Οδηγός των φαρμακευτικών φυτών, εκδ. Γκούρδας Μ., 1981

Chevallier A., Βοτανοθεραπεία Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Θεραπευτικών Φυτών, ed. Dorling Kindersley Limited, Μ. Βρετανία 1996 (ελ. έκδοση, Εκδ. Δομική 2003).

Ζαχαρόπουλος Ιγ. Μ., Σύγχρονη πλήρης θεραπευτική με τα βότανα, εκδ. Ψυχάλου

Ebadi M., Pharmacodynamic Basis of Herbal Medicine, Taylor&Francis, U.S., 2007

Ward H., Herbal Manual, L.N. Fowler & Co. LTD, 1936.

PDR for Herbal Medicines

Τσιρίβας Ε., Βαρβαρέσου Α., Παπαγεωργίου Σπ, Εφαρμοσμένη Κοσμητολογία, εκδ. Παρισιάνου, Αθήνα 2016.

Μουλοπούλου-Καρακίτσου Κ., Ρηγόπουλος Δ., Στρατηγός Ι.Δ., Καλλυντικά Συστατικά και Εφαρμογές, εκδ. ΒΗΤΑ, Αθήνα 1994.

Critical Review on Zeolite Clinoptilolite Safety and Medical Applications in vivo, S. Kraljevic Pavelic, J. Simovic, Front Pharmacol. 2018; 9: 1350.

https://zeolife.gr/wp-content/uploads/2015/08/Medical-Uses-of-Zeolites.pdf

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-765/sea-buckthorn

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-227/witch-hazel

https://www.healthline.com/nutrition/witch-hazel-benefits-uses#TOC_TITLE_HDR_4

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/almond-oil-for-face

ΧΡΗΣΗ

Το προϊόν προορίζεται αποκλειστικά για εξωτερική χρήση. Απλώστε τοπικά και αποφύγετε την επαφή με τα μάτια και τα χείλη. Συνιστάται για την αποτοξίνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract Oil, Hippophae (Sea Buckthorn) Extract Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cera Alba (Beeswax), Zeolite, Green Clay Powder, Parfum, Tocopheryl Acetate.

1 κριτική για ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ – ΖΕΟΛΙΘΟΣ

  1. Πανωραία

    Εξαιρετική υφή και φρέσκο άρωμα. Αναζωογονητική αλοιφή.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *